Afsluiting Eikenlaan tot en met Prinsenstraat

Eva Slier March 29, 2019 255 keer bekeken 0 comments

Om de verkeersveiligheid te bevorderen voor inwoners, winkeliers en winkelend publiek zal, in overleg met gemeente Zundert, Krinkels en Brabant Water, een deel van de Molenstraat afgesloten zijn.

Vanaf maandag 1 april kan gemotoriseerd verkeer niet meer door de straat ter hoogte van de kruising Eikenlaan tot aan de Prinsenstraat (dit is geen 1-april-grap). Aanleiding hiervoor zijn de werkzaamheden aan de waterleiding door Brabant Water.

Verkeer vanuit Wernhout kan via de randweg om Zundert heen rijden om de Molenstraat te bereiken. Het winkelend publiek kan gewoon gebruik maken van de achterliggende parkeerterreinen zoals aangegeven via de omleidingsborden (route P). Dit weekend (30-31 maart) zorgt Brabant Water ervoor dat de verharding in de straat ligt zodat de straat open is voor gemotoriseerd verkeer.

De huidige werkzaamheden van Brabant Water zijn noodzakelijk om de bestaande waterleiding te vervangen door een nieuwe waterleiding. Dit is vooruitlopend op de werkzaamheden van “Herinrichting Molenstraat”. Volgende week gaat Brabant Water de oude waterleiding aan de andere zijde van de weg, de oneven huisnummers, verwijderen. Hiervoor is het noodzakelijk dat de weg, vanaf gevel tot middenlijn van de weg, in gebruik wordt genomen als werkgebied. Met de volledige afsluiting voor gemotoriseerd verkeer kan Brabant Water de noodzakelijke werkzaamheden op een (verkeers)veilige en zo snel mogelijke manier uitvoeren.

Vanwege de planning van Brabant Water start Krinkels 3 april met fase 4A en 5 (vanaf de kruising tot en met +/- Molenstraat 100). Dit is eerder dan in de planning is aangekondigd. Hiermee voorkomen we dat Brabant Water na haar werkzaamheden het trottoir dicht straat en wij vervolgens de bestrating een week later weer moeten verwijderen. Zo beperken we de overlast voor de omgeving. De kruising Eikenlaan (fase 4a) is volgens planning eind week 16 (datum) weer beschikbaar voor gemotoriseerd verkeer. Dit betekent dat de Molenstraat vanaf De Markt tot en met het kruispunt Eikenlaan toegankelijk is voor eenrichtingsverkeer.

 

0  Comments

Cookie settings