Openstelling fase 6 en start fase 11

Eva Slier June 24, 2019 715 keer bekeken 0 comments

Maandag 1 juli starten wij met fase 11 (het trottoir van de hoek Markt-Bredaseweg tot nabij de kruising Meirseweg). De rijbaan blijft tijdens fase 11 beschikbaar enkel als éénrichtingsverkeer.

Dit betekent dat voor gemotoriseerd verkeer de gehele Molenstraat is te gebruiken ENKEL wel als éénrichtingsstraat  (Rijsbergen naar Wernhout).

Fase 11 loopt van 1 juli tot en met 28 augustus. Deze fase duurt langer dan u mogelijk van ons gewend bent in verband met rioleringswerkzaamheden. Het rioolstelsel in dit deel van de straat is verouderd en moet deels gerelined en deels vervangen worden. Vervolgens pakken we de bestrating weer aan.

Dinsdag 2 juli is fase 6 afgerond en wordt de kruising Molenstraat-Prinsenstraat opengesteld. Vanuit de Prinsenstraat en vanuit de richting Wernhout is het inrijden van de Molenstraat dan niet meer toegestaan. De situatie ter plaatse is extra benadrukt in het wegdek met andersoortige bestrating, een geleidepaal en een verkeersbord: verboden in te rijden. Om bij de parkeerterreinen achter de ALDI te komen, vanuit Wernhout en Rucphen, kunt u de route P6 volgen (via het Oranjeplein).
Ook de Wildertsedijk verandert. Vanaf 2 juli wordt de Wildertsedijk doodlopend vanaf de Achtertuin tot de Molenstraat. Oorspronkelijk zou volgens het ontwerp met de herinrichting van de Molenstraat de rijrichting omkeren en wel van de Achtertuin richting Molenstraat. Bij nader inzien is ook dat een onveilige situatie aan de zijde van de Molenstraat. Derhalve wordt er een verkeersbesluit genomen om dit gedeelte Wildertsedijk doodlopend te maken en alleen nog toegankelijk voor fietsers.

0  Comments

Cookie settings